Ίδρυση εταιρείας στην Κύπρο: Προοπτικές και Απειλές

Η Κύπρος έχει αποκτήσει ένα αξιόλογο όνομα για να γίνει μια ιδανική χώρα για τη σύσταση εταιρειών, όπου πολλοί άνθρωποι από διάφορα μέρη του κόσμου την επισκέπτονται για να ιδρύσουν τις επιχειρήσεις τους. Οι ευνοϊκές φορολογικές δομές, η γεωγραφική θέση και το σταθερό νομικό και οικονομικό πλαίσιο αποτελούν βασικούς παράγοντες πώλησης κατά τη λειτουργία μιας επιχείρησης στη χώρα. Παρ’ όλα αυτά, η ίδρυση μιας εταιρείας στην Κύπρο, όπως έχει καθιερωθεί, έχει τις δικές της προκλήσεις που αξίζει να σημειωθούν.
Φορολογικό πλεονέκτημα Αυτό είναι αρκετά ενθαρρυντικό για τις εταιρείες που θα ήθελαν να επωφεληθούν από το ισχύον φορολογικό καθεστώς.

Η γεωγραφική θέση της Κύπρου, η οποία βρίσκεται στην ευρωπαϊκή ήπειρο και γειτνιάζει με την Ασία και την Αφρική, καθιστά τις εξαγωγές σε τρεις ηπείρους ευνοϊκές.

Το νομικό σύστημα στην Κύπρο βασίζεται στο αγγλικό δίκαιο, το οποίο προσδίδει συνέπεια και σταθερότητα στον νομικό τομέα. Ωστόσο, η χώρα διαθέτει πρώτης τάξεως υποδομές και τεχνολογικές λύσεις που συμβάλλουν στη διευκόλυνση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Παρ’ όλα αυτά, το κράτος παλεύει με τη γραφειοκρατία, ακόμη και με τις προσπάθειες εξάλειψής της. Μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος για να ολοκληρωθεί μια διαδικασία σύστασης και απαιτείται καλή γνώση των νόμων της χώρας δραστηριοποίησης.

Η ίδρυση μιας εταιρείας στην Κύπρο συνεπάγεται την τήρηση αρκετών νομικών διατυπώσεων, όπως είναι μετά την υποβολή ετήσιων εκθέσεων, οι φορολογικοί νόμοι μεταξύ άλλων.

Οι προοπτικές που έχει η ίδρυση μιας εταιρίας στην Κύπρο έχουν επίσης ως αποτέλεσμα την εντατικοποίηση του ανταγωνισμού στην αγορά. Είναι απολύτως κρίσιμο για τις επιχειρήσεις να είναι επιλεκτικές ως προς τους τομείς δραστηριοποίησής τους και να ανταποκρίνονται κατάλληλα στις αλλαγές της αγοράς.

Τέλος η Κύπρος, κατέχει ένα ευαίσθητο γεωπολιτικό καθεστώς που την εκθέτει σε πολιτική αστάθεια ειδικά λόγω του Κυπριακού. Οι εντάσεις αυτές ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και να δημιουργήσουν κάποια απαισιοδοξία.